У липні-серпні 2021 року проект «ДоБаДі», який спільно впроваджують Карітас України, БФ «Життєлюб» та «Нова Пошта», продовжував роботу. Зокрема, тільки у липні, 1400 наших Ба та Ді з 28 міст та містечок України, де працюють регіональні офіс Карітасу, отримали продуктові набори, закуплені за кошти небайдужих благодійників. Кожен пакунок, принесений в оселі літніх людей – це приклад щирої поваги до них, та невелика підтримка, яка безцінна для них. За кожним візитом – людські долі. Ось деякі з них.

Історія з Нововолинська

Галині Марківні – 84, родом з Київщини, у 18 років поїхала працювати на Донбас, бо багатодітна родина, в якій вона була найстаршою, після загибелі на війни батька, потребувала підтримки. Там вона одружилася, а коли почалась розбудова Львівсько-Волинського вугільного басейну і будівництво міста Нововолинськ, переїхала туди з чоловіком, як молоді спеціалісти. Так все життя і було пов’язане з шахтами. На жаль, у дружні родині сталось горе – трагічно загинули єдина донька з чоловіком,  залишивши двох діток, а невдовзі – чоловік пані Галини. Жінка взяла опіку над онуками. Різне бувало – було тяжко, як на душі , так і у житті, та вона  завжди була сильною, так як мала виростити малечу, не зламалася, залишилася доброю і чуйною жінкою. Зараз онуки мають свої родини у других містах і не завжди випадає нагода провідати бабусю, хоча завжди з нею на зв’язку. 

 «Я прожила гарне життя, хоча і нелегке , – розповіла Галина Марківна працівникам місцевого Карітасу, які прийшли до неї з продовольчим набором, – та завжди вірю в доброту. Безмежно вдячна вам за турботу, увагу та щирість ваших намірів, це так потрібно мені зараз і важливо для мене».

Історія з Сокаля

Пану Олександру – 61, він живе у приміському селі Поториця. Через хворобу, яку переніс ще в молодості, має інвалідність першої групи з частковою втратою  рухової активності, пересувається  по будинку з допомогою ходунків. Поки була жива мати, то опікувалась сином, але вона померла минулого року. Зараз йому допомагають працівники, часткова втрата. До минулого року проживав з матір’ю, після її смерті  залишився один.  Завдяки спільній допомозі працівників та  небайдужих волонтерів місцевого Карітасу, чоловік не впадає у відчай, залишається оптимістом, любить життя та  щиро вдячний за допомогу та підтримку.

Фото Карітас Чортків

«Наші бенефіціари – дорослі люди,  Ба та Ді – потребують нашої підтримки, медичної, психологічної, а особливо матеріальної, через свої життєві труднощі, та  асоціальні сімейні обставини. Ці люди залишені забуті  всіма, залишенні на виживання, де іноді не вистачає грошей на їжу та необхідні ліки, а ще й доводиться оплачувати дорогі комунальні послуги. Коли в такої людини немає рідних та іншої підтримки, то ми є для них єдина допомога». 

Галина Тимофій, Карітас Чортків

Проєкт триває і долучитись до нього можуть всі бажаючі представники бізнес-структур – для участі підприємству достатньо обрати один або декілька населених пунктів і впродовж принаймні трьох місяців постачати йому продуктові набори. Вартість одного – 280 гривень, і його вистачає на місяць. Вартість партії наборів із 50 штук на місто – 14 000 грн. Пишіть на пошту happyoldcomua@gmail.com

Карітас України проводить постійний збір коштів від благодійників, аби 50 українців дорослого віку з Волновахи щомісяця могли отримувати такі ж великі продуктові набори. Допомогти просто  –  переходьте на http://caritas.ua/causes/dobadi-volnovakha/

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *