Володимир Васильович – підопічний Центру догляду вдома, який діє на базі Карітас Івано-Франківськ. У 2013 році чоловік переніс важку операцію на шлунку, після чого проходив курс хіміотерапії, а через кілька місяців – пережив інфаркт міокарда. Перебував у лежачому стані в лікарні, дружина з усіх сил підтримувала його, допомагала, купувала калоприймачі та засоби догляду, хоч фінансово їм удвох було надзвичайно важко. Співчутлива незнайомка, із якою пенсіонер ділив лікарняну палату, порадила звернутися за поміччю до Карітасу, що сімейна пара і зробила.

Працівники Центру вже тривалий час допомагають чоловікові у догляді. В Карітасі він має змогу спілкуватися із духівником та психологом, отримувати корисні поради від лікаря щодо догляду та лікування захворювань, а також зустрічатися із людьми зі схожими життєвими ситуаціями, насамперед із тими, які користуються калоприймачами. У спільноті вони підтримують одне одного, діляться «рецептами» оздоровлення. Володимир Васильович дякує команді Центру за міцний контакт, підтримку та добру усмішку, коли вона найбільше потрібна.

Під опікою Центру догляду вдома – 127 осіб. Ми з усіх сил намагаємося зробити їхні життя кращими. Проте, на жаль, нам не вистачає проектних коштів, щоб забезпечити бенефіціарів усіма необхідними засобами догляду. Ми щиро вдячні Карітасу єпархії Трір Caritasverband Trier e.V. за їхню багаторічну фінансову підтримку на придбання медикаментів та засобів догляду і гігієни для наших підопічних!

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *