В проекті «Домашня опіка», який у Дрогобичі впроваджує БО “Центр милосердя”, Петро Миколайович з січня 2018 року. Останнє десятиріччя принесло багато болю та втрат: раптово померла донька, 4 роки тому повдовів, у 2019 році  переніс важку операцію (перелом стегнової кістки).

Життєві негаразди додали смутку в очах. Але це світла, позитивна скромна, акуратна та доброзичлива людина. Відповідальність, самодисципліна та вимогливість до себе були притаманні Петру Миколайовичу усе його життя (майже 40 років (!!) відпрацював інженером на харчо-смаковій фабриці). Воля та характер уможливили швидке відновлення після складної операції – і, на щастя, по квартирі пересувається хоч з паличкою, та все ж самостійно! Петро Миколайович – людина правил та розпорядку. Тому соціальному працівнику з ним легко як в комунікації, так і в обслуговуванні.

Помічниця з Центру милосердя приходить щодня, зранку, щоб допомогти організувати день: щось приготує на обід, виміряє тиск, запише в щоденник температуру (вимірює сам, лише цифр не може розгледіти на термометрі), попідмітає чи помиє підлогу, змінить постільну білизну. Все решта Петро Миколайович намагається робити сам –  наскільки це йому вдається (наступного року святкуватиме 90-річчя!)

Завжди задоволений і добре відгукується про допомогу від організації. Єдина скарга – це на холодну весну – опалення відключене і без сонечка в квартирі незатишно. «…Самотність пригнічує. Онуки є, але роз’їхались, хто куди в пошуках роботи, вони своє життя будують, а до мене навідуються, якщо мають таку можливість, забезпечують провізією, оплачують комунальні…».

Як більшість літніх людей, Петро Миколайович любить часто згадувати роки, коли був молодим, як кілька років працював у Кривому Розі на рудниках, бо «…технікум закінчив шахтарський у Львові, а тоді була політика – відправляти у відрядження з заходу на схід, а сходу на захід…», як випадково в електричці познайомився з майбутньою дружиною Богданою, як раділи, коли отримали від фабрики квартиру, в якій живе вже більше 50 років…На жаль, зараз вже сам.

Спогади, спогади, вони на чорно-білих фото… Та скільки тепла, барв життя, почуттів за ними…

Допомогти Петру Миколайовичу та десяткам інших підопічних «Домашньої опіки» у Дрогобичі просто:

Наші реквізити та адреса:

БО “Центр милосердя”

м. Дрогобич, Майдан Ринок, 32 (за центр. відділенням Ощадбанку)

ЗКПО 25242610

 ПАТ “КРЕДОБАНК”

розр. рахунок № UA 56 325365 0000002600101747185

МФО 325365

Призначення платежу: «благодійна пожертва»

Конт. тел. координатора програми 067 6 888 031

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *