Юрій Васильович народився 6 грудня 1949 року в м. Золоте – 4, що на Луганщині. Все своє життя тяжко працював на Первомайському машинобудівному заводі, спочатку токарем, а потім вже майстером ділянки.

Довгий час свого життя проживав у м. Первомайськ, але навесні 2014 року спокійне життя змінилось на тривогу, переселення з місця проживання, та погіршенням стану здоров’я. Через військові дії пан Юрій з дружиною повернулися до батьківської домівки в м. Золоте-4, де й проживають донині.

Юрію Васильовичу на сьогодні 72 роки, з них – 59 років прожив у щасливому шлюбі з Лідією Олександрівною «однією на все життя», виховали двох дітей, які проживають у Донецькій області. Усе життя пан Юрій захоплювався поезією, сам пише вірші та чудово грає на баяні, за цей час було видано 3 його збірника. Не зважаючи на складний життєвий шлях пан Юрій є членом обласної Луганської спілки письменників. Але восени 2020 року Юрія Васильовича спіткала ще одна біда – важко пересений інсульт прикув чоловіка до ліжка, купа ліків, консультацій лікарів та складний час реабілітації.

З січня 2021 року, соціальні працівники Карітасу Донецьк надають Юрію Васильовичу послуги з догляду вдома в рамках проекту «Зміцнення здоров’я, стійкості громади та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях».

Завдяки жертводавцям, працівники Карітас надали пану Юрію засоби технічної реабілітації, у вигляді ходунків, завдяки чому чоловік має змогу відновлення рухових активностей та можливість прогулянок на свіжому повітрі.

Проект реалізується за безпосереднього фінансування Австрійської Агенції розвитку (ADA) та Карітас Австрія/Карітас Відень.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *