Про невелике місто Волноваха, що знаходиться між Маріуполем та Донецьком, чув багато хто. Звідси до лінії конфлікту – кілометрів 15. Населення – офіційно 20 тисяч жителів, ще десь стільки ж переселенців. Життя непросте, особливо для людей «золотого» віку, яких у місті багато.

Саме тому таким корисним став для них спільний проєкт допомоги старшим людям «ДоБаДі», який реалізується Карітасом України спільно з БФ «Життєлюб» та  «Новою Поштою». Вже декілька місяців пакунки з продуктами отримують самотні старші люди, якими опікується Карітас Волноваха.

Кожна людина, яка отримує допомогу – це складна доля, мрії про краще і вдячність за допомогу. Ось які вони, наші Ба з Волновахи:

Ніна Несторівна самотня і прожила непросте життя. Зараз змушена жити у чужому напівзруйнованому будинку, без газу, води і тепла, оскільки власне житло втратила при загадкових обставинах. Вона нікуди не звертається за допомогою, навіть до лікарів, тому що боїться втратити те небагато, що має, хоч у неї серйозні проблеми зі здоров’ям. На свою мінімальну пенсію ледве може купити найнеобхідніші продукти харчування. Жінці допомагають небайдужі люди, хто чим може – сусіди пускають погрітись, підтримує Карітас, а тут ще така несподіванка – пакунок з продуктами від ДоБаДі! Ніна Несторівна дуже вдячна!

Людмила Дмитрівна, 67 років. Самотня, отримує невелику пенсію, список хвороб дуже довгий – всі вони потребують постійного лікування. Але труднощі не зламали жінку – вона мріє, що здоров’я покращиться, у неї буде змога  подорожувати та відвідати оздоровчі центри. А ще вона багато читає та займається домогосподарством. Але поки більша частина грошей йде на ліки –  тому така важлива допомога, яку жінка отримує в Карітасі та від проєкту ДоБаДі.

Ганні Федорівні – 68, живе з сином – інвалідом з дитинства першої групи, та і сама має другу групу інвалідності – онкологія, діабет, серце. Більшість пенсії йде на лікування, та і скільки купиш на 2 640 гривень… Вже декілька років вона отримує благодійну допомогу від Карітасу Волноваха, тепер ще і мала змогу отримати продукти від ДоБаДі. «Дуже вдячна організації за допомогу, за підтримку нас, потребуючих людей, – говорить вона. –  Крім вас ніхто нас не підтримує. Дякую за допомогу. Бажаю Вам всім здоров’я і успіхів у вашій благородній справі».

Три роки відвідує Карітас і Зінаїда Никифорівна. «Дуже вдячна вам за допомогу, – каже вона, – це допомагає якось покращити наше життя у такий нелегкий час. Бажаю всім здоров’я, благополуччя і такого довгоочікуваного миру у нашій квітучій Україні».

Долучитись до проєкту ДоБаДі можуть всі бажаючі. Карітас України проводить постійний збір коштів від благодійників, аби 50 українців дорослого віку з Волновахи щомісяця могли отримувати великі продуктові набори. Вартість одного набору – 280 гривень, його вистачає на місяць. Наша мета – збирати щомісяця 42 тисячі гривень, аби забезпечити жителів Волновахи поважного віку щомісячними продуктовими наборами на період не менше трьох місяців.

Допомогти просто – переходьте на http://caritas.ua/causes/dobadi-volnovakha/

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *