Пан Михайло, 1936 року народження, народився у с. Виноград на Коломийщині.

Багато років проживав на Сході України, в Харківській області. Працював трактористом. А оскільки Михайло все життя не вживав алкоголю, то мав завжди багато роботи і добрі заробітки. Мав за собою закріплені і бульдозер, і екскаватор, і скрепер… Його поважали за добру працю. Має багато трудових відзнак. Дружина працювала дояркою.

Однак, у 1950 році з Михайлом, стався нещасний випадок – обірвався при роботі трос і вдарив по голові. У нього паралізувало один бік. Пан Михайло переніс 10 операцій, не міг самостійно пересуватися. Тому з дружиною повернувся у рідні краї, на Коломийщину. А пізніше через важку хворобу паралізувало і дружину. Дітей та нікого з рідних вони не мали, тому обоє багато років разом змушені були проживати в цьому закладі. В 2015 році дружина померла, і Михайло залишився тут сам. В 2016 році переніс ще одну операцію. В живіт вставили катетер і чоловік змушений постійно з ним бути. Задоволений медичним доглядом. Постійно його відвідують лікарі, медсестри.

Єдина розрада – спогади, фото дружини. Михайло читає книжки, дивиться телевізор, розмовляє із сусідами і так минає день за днем. А ще молитва! «Без молитви, – каже чоловік, – я нікуди! Ніколи не нарікаю. Дякую Богові за все. І так живу». Має Михайло шашки і шахмати, але шкодує, що немає з ким пограти. Дуже задоволений умовами проживання. Каже: «Живемо тут, як у царстві. Такий складний час, а за нами дуже гарно доглядають. Маємо чотириразове і дуже смачне харчування. Дай, Боже, аби так було далі».

Будинок Милосердя Святого Миколая Чарнецького розташований в с. Ковалівка Коломийського району на Івано-Франківщині в чудовій передгірській місцевості. Ним опікується благодійний фонд Карітас Коломия.

Будинок (колишній геріатричний пансіонат) розрахований на проживання до 30 постояльців, які отримують соціальну послугу підтриманого постійного проживання. На даний час тут постійно проживають 22 людини.

Ми пропонуємо:

🔸 Постійне або тимчасове перебування у будинку для літніх людей. Цілодобовий догляд з боку кваліфікованого персоналу.

🔸 Відвідини сімейного лікаря один раз на тиждень (або при потребі). Контроль прийому препаратів, стану і самопочуття, моральну та психологічну підтримку.

🔸 Профілактичні заходи для запобігання пролежнів.Щоденний гігієнічний та косметичний догляд кожного постояльця нашого будинку.

🔸 Надання психологічної підтримки.

🔸 Можливість щоденного відвідування Будинку для родичів і друзів (з врахуванням карантинних вимог).

🔸 Щоденне вологе прибирання кімнат будинку престарілих. Регулярне прання і прасування постільної і натільної білизни, особистого одягу.

🔸 Ми надаємо ходунки та інші пристосування для самостійного пересування по території Будинку Милосердя.

Наші координати: Будинок Милосердя Святого Миколая Чарнецького Вул. Шахтарська, 12а, с. Ковалівка Коломийського району

Карітас Коломия: вул. Гетьманська, 36, м. Коломия

Тел. + 38 067 342 9499 http://caritas-kolomyya.org

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *