Карітас Коломия взяв під свою опіку будинок престарілих, що знаходиться у с. Ковалівка, Коломийського району.

Раніше за особами похилого віку та особами з інвалідністю доглядав територіальний центр соціального обслуговування Коломийської РДА. Сьогодні установа має не тільки нових власників, а й назву. Відтепер це не будинок престарілих, а БФ «Будинок милосердя Блаженного Миколая Чарнецького», який опікується 20 особами, частина з яких – лежачі.

“Для Карітасу це справжній виклик, але ми готові. Готові надавати якісно допомогу, готові змінюватися, розвиватися та вдосконалюватися. Для цього наші працівники напередодні побували у європейських колег, щоб дізнатися про специфіку роботи та перейняти досвід карітасівців з різних куточків Європи”, – зазначають представники організації.

За плечима благодійників з Коломиї 19-річний досвід догляду за одинокими літніми людьми та особами з інвалідністю, який здійснює проект Домашня опіка. Але Будинок Миколая Чарнецького – це нова сторінка, де функції дещо схожі, а сама діяльність значно різниться.

У Карітасі Коломия просять підтримки на добрий та успішний початок у новій сфері. Також закликають ОТГ долучатися до дружньої співпраці та підтримки.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *