При виборі крісла-туалету враховується безліч факторів, та найголовніше над чим потрібно задуматись, це призначення використання і розмір. Виходячи з призначення використання підбирається, власне, тип крісла-туалету.

Якщо крісло-туалет потрібне літній людині, якій складно долати відстань від ліжка до туалетної кімнати, можна розглянути приліжковий варіант класичної моделі на чотирьох ніжках. Якщо ж є необхідність переносити крісло-туалет з однієї кімнати в іншу, в цьому випадку краще підійде крісло-туалет на колесах.
Пацієнтам, прикутим до ліжка і не здатним без сторонньої допомоги пересісти на крісло-туалет, рекомендується крісло з відкидними підлокітниками, оскільки вони полегшують доглядальнику процес пересаджування.

При достатній мобільності пацієнта можливе використання крісла-туалету в якості опорної рами, яка наїжджає на звичайний унітаз. У цьому випадку людина позбавляється від необхідності сідає і вставати в туалетній кімнаті. Потрібно враховувати висоту сидіння, у більшості моделей крісел-туалетів передбачено регулювання по висоті, що дозволяє встановити оптимальний для конкретного пацієнта рівень сидіння.

При підборі крісла-туалету враховується також потреба в його транспортуванні і рівень необхідного комфорту. Транспортування крісла-туалету значно полегшується за рахунок складаний рами. Підвищений рівень комфорту забезпечує м’яке покриття спинки і підлокітників, наявність знімних підніжок і підголівника.

В благодійному фонді «Карітас Харків», діє випозичальня з широким вибором медико-реабілітаційного обладнання (ходунки, протипролежневі матраси, інвалідні візки, ролери, милиці, ванночки для миття голови в межах ліжка, приліжкові біотуалети, надсадки на унітаз, східці та стілець у ванну тощо), яке можна випозичати в тимчасове користування та отримати якісну, безкоштовну консультацію з основ правильного догляду та користування даним обладнанням.

Детальна інформація: +380950429305; +380675605580.
Де? – вул. Плеханівська, 18 (готель «Старт», 5 поверх) 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *