Кожен день соціальні працівники Карітасу зустрічають подяку в очах підопічних, чують слова вдячності, дізнаються дивовижні життєві історії.

В рамках проекту «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях», який реалізує Карітасом Донецьк в буферній зоні Луганської області в зоні 0-5 км від лінії розмежування, п’ятдесят людей похилого віку з особливими потребами, включаючи прикутих до ліжка та нерухомих людей отримують послуги з догляду вдома.

Двічі на тиждень соціальні працівники відвідують підопічних і допомагають в багатьох напрямах: закупівля та доставка продуктів харчування, ліків, допомога у приготуванні їжі, прибирання оселі, виклик лікаря, комунальних служб та інше. Навіть просто живе спілкування є дуже важливим для самотніх людей похилого віку.

В умовах нестабільної ситуації на лінії розмежування, обстрілів, непевної ситуації з пандемією коронавірусу та іншими проблемами, з якими все частіше зустрічаються люди похилого віку, допомога від Карітасу найбільш важлива, інколи це єдина можливість самотніх людей відчути свою значущість серед громади, розуміти, що ти не покинутий не залишений сам на сам з викликами сьогодення!  

З турботою – КАРІТАС!

Проект фінансується Австрійським агентством розвитку (ADA) за кошти Австрійського співробітництва з питань розвитку та Карітас Австрія.
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *