Проєкт «ДоБаДі», який реалізується спільно з БФ «Життєлюб» та «Новою Поштою» триває! У травні продуктові набори, закуплені за кошти соціально відповідальних бізнес-структур, працівники місцевих Карітасів доставили людям «золотого віку» вже у восьми містах – Волновасі, Кам’янському, Нововолинську, Полтаві, Дрогобичі, Хмельницькому, Коломиї, Переяславі – всього 400 людей не просто отримали допомогу, а і відчули – вони потрібні, про них пам’ятають, про них турбуються. Це дуже важлива мотивація для наших Ба та Ді!

Для Карітасу України вкрай важливим є персоніфікований підхід до бенефіціарів, тому проєкт – це не просто адресна доставка пакунку з продуктами, це спілкування з літніми людьми, можливість почути про їхні житейські історії визначити, можливо, ще у чомусь потрібна допомога. А для співробітників Карітасу найбільшою мотивацією є щирі посмішки і слова подяки.  

Історії від Ба та Ді з Дрогобича

Пані Євгенія, 82 роки

Жінка давно живе сама – чоловік помер, але останнім часом через проблеми з ногами фактично не виходить з дому, хоча свого часу вела  дуже активний спосіб  життя, з цим важко змиритись. Власне, до Карітасу вона звернулась, аби отримати ходунки, щоб хоч якось пересуватись по квартирі. А продуктова допомога від «ДоБаДі» водночас і збентежила, і приємно потішила пані Євгенію. Вона висловила велику вдячність «Карітасу» за те, що зрозуміли її ситуацію, не відмовили у ходунках та надали приємний бонус у вигляді продуктів.

Пан Орест, 76 років

Пан Орест тривалий час працював начальником телевізійної станції у Бориславі, але вже давно на пенсії. Зараз йому непросто – дуже важко пережив раптову смерть дружини, а ще і діабет дав ускладнення і довелося ампутувати ногу. Тепер, живучи на пятому поверсі будинку без ліфту, чоловік практично замкнений у просторі квартири, прикутий до інвалідного візка. Але, незважаючи на це, він обслуговує себе сам, не бажаючи допомоги доглядальників. Але допомога від Карітасу – інвалідний візок – стала дуже в нагоді, тому і продуктовому набору був дуже радий і трошки зніяковілий та здивований, що його не забули та надали таку важливу на сьогодні допомогу.

Важливість проєкту розуміють і працівники місцевих Карітасів, на яких лягла основна нагрузка – прийняти вантажі, сформувати списки Ба та Ді, доставити, поспілкуватись – але і почути приємні слова від вдячних життєлюбів.

Володимир Кметь, директор Карітасу Волинь: «Долучившись до ініціативи «ДоБаДі» – проєкту  допомоги людям поважного віку, мета якої  – забезпечити благодійними продуктовими наборами українців літнього  віку, ВОБФ «Карітас-Волинь»  покриває потреби людей «золотого віку» у Нововолинську  в перші шість місяців проєкту. Ми розуміємо, як важливо людині в похилому віці відчувати турботу та увагу, спілкуватися і знаходитися в соціальному оточенні, відчувати себе необхідним. Така турбота особливо важлива та актуальна саме зараз, коли старші люди майже не виходять з дому через пандемію».

Проєкт триває і долучитись до нього можуть всі бажаючі представники бізнес-структур – для участі підприємству достатньо обрати один або декілька населених пунктів і впродовж принаймні трьох місяців постачати йому продуктові набори. Вартість одного – 280 гривень, і його вистачає на місяць. Вартість партії наборів із 50 штук на місто – 14 000 грн. Пишіть на пошту happyoldcomua@gmail.com

Карітас України проводить постійний збір коштів від благодійників, аби 50 українців дорослого віку з Волновахи щомісяця могли отримувати такі ж великі продуктові набори. Допомогти просто  –  переходьте на http://caritas.ua/causes/dobadi-volnovakha/
Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *