Досить часто ми мимоволі стаємо свідком невтішної картини, коли погляд приковує особа у інвалідному візку, і докладає максимум зусиль, щоб заїхати до церкви, магазину, клубу тощо.

Минулого тижня працівники Центру догляду вдома Карітасу Івано-Франківськ провели навчальний тренінг для волонтерів Карітасу, учнівської молоді Крихівецький ліцей Івано-Франківської міської ради.

Молоді люди спочатку ніяк не розуміли для чого їм знати, як користуватись інвалідним візком, адже серед їхніх родичів, друзів і знайомих немає людей з особливими потребами. Проте вході заняття, коли тренер запропонувала дівчатам сісти в інвалідний візок, вони відчули оте почуття невпевненості чи навіть страху.

«Це так важко!!!» – говорили всі учасниці після того як спільно з тренером спускались та піднімались пандусом на візочках. – Тільки тепер ми зрозуміли наскільки важко та некомфортно почуває себе особа, яка щоденно і по життєво використовує інвалідний візок, щоб забезпечити свої елементарні потреби».

Під кінець заняття тренер ознайомила учасниць з елементами танцю з особою на візочку. Дівчата з великим запалом наспівували вальсові мелодії та парами кружляли в залі.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *