Вразливі літні люди в селах Новоселівка та Новобахмутівка, Донецької області, які мешкають поблизу лінії розмежування отримають послуги домашньої опіки від Карітасу Запоріжжя.

В рамках нового проекту «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» п’ятдесят людей похилого віку з особливими потребами, зокрема прикуті до ліжка та нерухомі, отримають допомогу.

Двічі на тиждень соціальні працівники домашньої опіки відвідують підопічних і допомагають в багатьох напрямах: закупівля та доставка продуктів харчування, ліків, допомога у приготуванні їжі, прибирання оселі, виклик лікаря, комунальних служб тощо.

Навіть просто спілкування є дуже важливим для самотніх стареньких. Працівник домашньої опіки від Карітасу Запоріжжя є єдиним «місточком» із зовнішнім світом для багатьох наших підопічних. Вагомою є і допомога психолога проекту, якув сі потребуючі бенефіціари отримують вдома. Робота з такими людьми вимагає неабиякої терплячості та відповідальності, а ще християнського милосердя та любові. Тому всі працівники, які реалізують проект проходили ретельний відбір та мали можливість пройти дводенний навчальний тренінг та отримали навички, які допомагають надавати послуги.

Проект «Зміцнення здоров’я, стійкості громад та засобів до існування в Донецькій та Луганській областях» фінансується Австрійським агентством розвитку (ADA) за кошти Австрійського співробітництва з питань розвитку та Карітас Австрія.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *