Представники Спілки вірмен України вирішили долучитись до благодійної акції «Зимове милосердя», яку Карітас України організовує разом з квітковим бутіком «Дом Пионов».

Суть акції «Зимове милосердя» полягає в тому, щоб адресно допомогти потребуючим дітям та людям літнього віку – підопічним проекту «Домашня опіка» Карітасу України.

На День Святого Миколая представники фонду разом з власницями «Дому піонів» ходили в гості до самотніх бабусь, якими опікуються сумлінні працівниці проекту «Домашня опіка».

Ходили не з порожніми руками, а з подарунками від партнерів акції: кожен бенефіціар отримав пакунок з фруктами та пакунок з приємними сюрпризами, які зігріють довгими зимовими вечорами.

Першими завітали до 94-річної Марії Василівни. Жінка майже нічого не бачить, та дуже тішиться, коли до неї приходять помічниці з Карітасу, які допомагають по домогосподарству.

Потім відвідали пані Світлану, яка народилась з інвалідністю, а 8 років тому потрапила під автобус. Жінка живе з мамою, яка її доглядає. Майже весь час вона проводить в ліжку, гостей приймають не часто, тому візит благодійників з подарунками та букетом квітів викликав у пані Світлани сльози радості.

«Ваші працівники приходять та допомагають мені – можуть піти щось купити, поприбирати чи допомагають купати доньку. Марія Іванівна приходить та допомагає мені займатись з донькою на тренажері, щоб розробляти її хвору руку. Також ми дуже вдячні Карітасу за зустрічі нашого клубу, ми відчуваємо себе в колективі, відчуваємо увагу та підтримку», – каже мати пані Світлани.

Допомога та підтримка людей похилого віку – один з головних напрямків діяльності місцевого Карітасу. Вже понад 20 років працівники київського осередку допомагають самотнім людям, інвалідам, пенсіонерам, які не можуть пересуватися і через це змушені постійно перебувати вдома, або ж тим, чиє пересування вкрай ускладнене.

«Ми організовуємо для наших підопічних чаювання. Приходять бабусі яким 91 рік, 94 роки. З паличкою, але приходить жінка, якій 92 роки. Ми спілкуємось, дивимось фільми, запрошуємо цікавих людей. Зараз ми згуртувались, як одна сім’я. Зараз до нас стабільно ходить 25 чоловік, всі вже один одного знають та товаришують», – розповідає пані Алла Качур, координатор проекту «Домашня опіка» в Києві.

На питання, звідки в неї беруться моральні сили, щоб приділити увагу та турботу кожному старенькому, пані Алла відповідає, що мотивацію допомагати їй дає щира вдячність цих людей: «Коли допомагаєш, а вони вдячні тобі в десять раз більше – то це дає наснагу і сили. Яким би ти не був стомленим, ти щиро хочеш прийти, бо у людини світяться очі, коли приходиш, вона задоволена і щаслива».

Зраділа зустрічі з гостями й Марія Денисівна, тендітна бабуся, яка, судячи з фотографій на стінах, в молоді роки була красунею, і зараз не втратила своєї харизми.

«Моя помічниця з Карітасу добра, чуйна, турботлива. Як прийде, то одразу питає «що Вам допомогти?». Вона мені прибере, повитирає підлогу, допоможе на кухні. Раніше я ходила до них на чаювання, а зараз вже слабка стала, не можу вдягтись та спуститись на вулицю. А там я зустрічалась з іншими пенсіонерами, мені було дуже приємне таке спілкування. А зараз сиджу в чотирьох стінах, та ще й телефон не працює», – ділиться жінка, якій скоро виповниться 94 роки.

Того дня подарунки від благодійників отримала пані Поліна Василівна, якою також опікується Карітас. Вона дуже зраділа букету від квіткового бутіку «Дом Пионов» та показала свою гарну квітку у горщику, що їй подарував онук, який інколи її провідує. Жінка постійно відвідує клуб для людей похилого віку в Карітасі Київ, де разом з іншими власноруч виготовляє красиві поробки.

86-річна пані Катерина Тихонівна, яка нещодавно перенесла інсульт, дуже чекала візиту гостей, бо змалечку росла сиротою і зараз вже не має родичів. «Якби не мої помічниці, то я б вже й не жила»,– сумно каже жінка.

Закінчився День Святого Миколая в святковій залі Карітасу Київ, де діти з кризових сімей отримали подарунки від Спілки Вірмен України.

«Кожна людина має допомагати ближнім, особливо, якщо в неї є на це можливість», – прокоментував участь в акції «Зимове милосердя» представник спілки.

Поділились своїми емоціями та переживаннями і Вікторія, власниця квіткового бутіка, яка цілий день провела з представниками Карітасу:«Коли стає сумно чи навалюється багато проблем, особисто я намагаюсь робити якомога більше добрих справ. Коли бачу, як радіють інші люди, радію і сама. Тому сьогоднішній день я можу описати одним словом «Добро». Хочеться, щоб інші люди також приєднувались до гарних справ. Сподіваюсь, що ми своїм прикладом будемо вселяти добро в серця інших людей. Емоцій та вражень в мене дуже багато…Відвідуючи сьогодні цих бабусь, моє серце краялось…коли людина прожила все життя, а на старості років залишилась самотня та без нічого, з пенсією в 1900 гривень…Але добре, що є ми, і ми будемо з цим боротись!».


Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *