12-14 червня 2019 року в Києві відбулась робоча зустріч в рамках проекту «Мережа центрів Домашньої опіки \ Паліативної допомоги, Карітасу України, 2019».

В заході взяли участь регіональні координатори проекту із 12 міст.

В перший день зустрічі було представлено проміжну оцінку проекту, яка проводилась у 1-у кварталі 2019 року залученими зовнішніми експертами Тарасом Брижоватим та Денисом Дмитрієвим, щодо підвищення якості життя осіб, які потребують догляду на дому або паліативної допомоги.

Експертами з евалюації було надано наступні рекомендації:

  • Формування стратегічного бачення розвитку напрямку послуг догляду в системі Карітасу;
  • Розробка стандарту надання послуг догляду в Карітасі;
  • Розвиток системи управління персоналом;
  • Розвиток системи моніторингу та оцінки;
  • Розробка та впровадження стратегії забезпечення сталості (Залучення коштів місцевих бюджетів; Прямий продаж послуг; Альтеративні міжнародні\національні донори).

Основними результатами є висока актуальність проекту та критична необхідність продовження. Регіональні виконавці проекту докладають максимальні зусиль враховуючи наявні ресурси.

Наступні два дні робочої зустрічі було присвячено програмі планування на продовження діяльності у 2020-2022 роках, разом із представником донора Петрою Крайнікер та її асистенткою Ольгою Чертіліною.

Під час зустрічі було складено покроковий план, що необхідно зробити протягом липня-грудня 2019 року. Важливим стали роботи присутніх у малих групах, під час яких учасники мали можливість долучитися до складання нової програми 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *