Серед тих, ким опікується Карітас Краматорськ, в рамках програми домашньої опіки, не лише люди похилого віку, а й усі, хто потребує суттєвої різнопланової допомоги, зокрема, особи з інвалідністю. Їхні долі – це важкі історії, але у них є і позитив – підтримка і милосердя.

Олексій та його мати Майя через трагічні події на сході України вимушені були залишити рідну домівку у Луганській області та переїхали до Краматорська. Олексій має тяжкі наслідки перенесеного вірусного менінгоенцефаліту, тому пересуватись може тільки в інвалідному візку. Його мати Майя вже у поважному віці та має багато хронічних хвороб.

На жаль, ситуація тільки погіршується – у Олексія було пʹять масивних шлункових кровотеч, лікарі виявили у нього ще цироз печінки та гепатит С.

У цій ситуації допомога «Домашньої опіки» – вкрай важлива, адже соціальні працівники роблять все можливе, аби родина відчувала себе комфортно та не залишилась сам на сам зі своєю бідою, надаючи їм повний спектр соціальних послуг – це і допомога по господарству, ісприяння в отримані різних видів допомоги у державних установах,. А ще і те, що для пересічно людини здається таким звичайним – можливість погуляти на свіжому повітрі! Адже сам Олексій вийти з дому не може – під’їзд не облаштований пандусом. От і докладають соціальні працівники неабияких зусиль…

Але Олексій не опускає руки! Він самостійно вивчив механізм розробки сайтів, опанував виготовлення виробів зі шкіри, почав малювати картини. А працівники «Домашньої опіки», наскільки це можливо, допомагають йому. Але й сам Олексій не втрачає надію на те, що все в нього буде добре, адже світ не без байдужих людей.Олексію Зоріну потрібне коштовне лікування та медичне втручання. Тому, якщо Ви хочете допомогти родині Зоріних, звертайтесь до координаторки проекту «Домашня опіка» у м. Краматорськ Юлії Пантєлєєвої за телефоном 066-557-33-98, або на пошту julija.panteleeva19@gmail.com

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *