З 1999 року при Карітас Тернопіль діє проект «Мережа центрів Домашньої опіки “Карітас України”.

Програма домашньої опіки – єдина в Україні програма якісної комплексної допомоги вдома для самотніх та людей у cкладних життєвих обставинах, людей з обмеженими фізичними можливостями, паліативних та тяжкохворих, яка діє відповідно до Державного стандарту про догляд вдома наказ №760 від 13.11.13 – Міністерства соціальної політики. Така підтримка є дужа важлива тому що направлена на допомогу самотнім людям, які не можуть самостійно про себе піклуватись.

Працівники проекту забезпечують потребуючих широким спектром послуг:
– догляд за тілом;
– ведення домашнього господарства;
– організація дозвілля;
– психологічний супровід та інше.

Також окрім послуг, які надаються в рамках проектної діяльності «Домашня опіка» підопічні проекту отримують духовну підтримку, та мають можливість:
✔️Користуватися послугами Соціального таксі;
✔️З березня 2019 року 12 бенефіціарів домашньої опіки отримують теплі обіди в рамках проекту PRO_Милосердя благодійний проект.

Соціальний працівник для підопічного – помічник, надійна підтримка і близька людина, якій можна довіряти, з якою можна поговорити про все важливе.

Домашня опіка це набагато більше ніж соціальний спровід, це чуйність час та увага кожній потребуючій людині , це вміння надати необхідну допомогу, зігріти теплом.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *