Вероніці Кунець – 19 років і вона навчається на психолога. Каже, що бути просто студенткою недостатньо, хочеться робити щось вагоме для суспільства, тому вже тривалий час дівчина віддає себе волонтерству.

Про Карітас Івано-Франківськ Вероніка дізналася взимку, почала відвідувати тренінги й акції, а вже в березні долучилася до Центру паліативної допомоги як волонтер. На практичному досвіді вчилася нюансам роботи, отримуючи поради та підтримку з боку наставників і колег. Загорілася цією справою швидко і тепер не уявляє себе без неї.

«Мене завжди підтримують підопічні, яких я відвідую. Вони вчать мене життєвим істинам, діляться своїми історіями. Працюючи для них, я надихаюся від думки, що хоча б одній людині стане краще від розмови зі мною. Це робить мене сильною».

Волонтерство для дівчини – це про можливості. «За час, що я тут працюю, я не лише допомагаю іншим, але й отримую надзвичайно багато для себе: знання, досвід, я позбуваюся страхів і стереотипів, відкриваюся іншим». Життєвим кредо Вероніки є фраза «Чим більше ти даєш, тим більше ти змінюєш». Вона бажає змінювати себе, своє місто, країну та цілий світ на краще, і волонтерська діяльність допомагає втілювати цю велику мрію в реальність.…

Благополуччя країни будується на небайдужих людях. Тих, що вкладають свій час, внутрішні ресурси, таланти у реалізацію амбітних проектів, допомогу потребуючим, добрі вчинки.

Бути волонтером – значить прагнути більшого.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *