Мариненко Микола, як і всі наші підопічні, має свою непросту історію життя та ділиться нею з нашими соціальними працівницями.

Народився в 1995 році з діагнозом ДЦП важкої форми. Коля перша дитина в родині. Дізнавшись про страшний недуг, батьки ні на мить не опустили руки, навпаки мобілізували всі зусилля на поліпшення фізіологічних процесів сина. Усі сили та кошти направили на лікування та санаторну реабілітацію.

Молоді батьки важко працювали аби бути спроможними сплачувати усі лікувальні та реабілітаційні процедури.

У 2004 році у Миколки народилася здорова сестричка, радощам родини не було меж. А вже у 2009 році, як грім серед ясного неба – ішемічний інсульт у матері.

У 2014 році Миколі пересадили стовбурові клітини, з метою стимулювання розумових процесів. Цей же рік знову приносить наступне випробування. Родина змушена втікати від війни до Харкова.

Навіть у вимушеному переїзді родина шукає позитив. У Харкові є Інститут патології хребта та суглобів імені професора М.І.Ситенка, де наразі батьки мріють зробити дороговартісну операцію з підсаджування титанових пластин з метою вирівнювання суглобів нижніх кінцівок, аби Коля зміг легше рухатися. Вартість операції непосильна для родини, так як працює лише батько. Мама постійно прикута до дому, адже не може покинути Миколу самого ні на хвилину.

Дуже страшно, а ще боляче слухати від ще мододих батьків про те, як вони прагнуть максимально підготувати сина до життя без них, на випадок якщо їх не стане. Тому так безупинно, з щирою вірою та надією вони стукають у двері всіх установ, майже кричучи про допомогу та готовність робити усе можливе та не можливе, аби хоч трошки полегшити страждання і постійний біль сина.

Відвідуючи Миколу наші соціальні працівниці щораз дивуються силі волі та мужності молодого хлопця. Адже маючи з народження важкий недуг, Коля дуже вірить у майбутнє.

Кожного дня продовжуємо шукати відповіді на безліч питань:

– Життя чи виживання?

– Як бути таким людям, куди та в які двері стукати про допомогу?

Допомогти зможе кожен з нас.

Ви зможете зробити пожертву на рахунок.
Наші реквізити:

Р/р 2600419609380 в ПАТ «КРЕДОБАНК» МФО 325365 код ЄДРПОУ 39683200

Призначення платежу : Благодійна пожертва на проект «Домашня опіка».

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *