Спільний проєкт допомоги старшим людям «ДоБаДі», який реалізується спільно з БФ «Життєлюб» та  «Новою Поштою» набирає обертів!

Пакунки з продуктами – якраз напередодні свята Великодня – отримали самотні люди «золотого» віку, якими опікується Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії. У кожного із них своя житейська історія і свої проблеми – хто пересувається за допомогою інвалідного візка, хто прикутий до ліжка, хто просто потребує допомоги та підтримки. Але варто було бачити їхні щасливі обличчя, коли вони отримували пакунки з рук працівників Карітасу!

Для проєкту важливі не просто цифри розданих пакунків, а те, що за кожним «дякую» стоять історії наших життєлюбів – людей, які прожили довге і цікаве життя.

Ось такі вони, наші Ба та Ді:

Пан Тарас (85 років). Незважаючи на поважний вік – волонтер! Багато волонтерив на війні на Сході України, постійно допомагає у Карітасі – його добре знають і члени Клубу літніх людей, який він регулярно відвідує, адже так хочеться поспілкуватись!

Пані Ганна (76 років) щиро дякує: «Я так вдячна за кожен дзвінок і надану допомогу!». Життя у неї – можна книжку писати, було і сумне, і добре. Народилася у Німеччині, куди були вивезені її батьки за часів Другої Світової війни. Мала родини, доньку, але зараз самотня, хоч і не втрачає житейського оптимізму.

Схожа доля і у пані Любові (78 років) – теж народилась у концтаборі у Німеччині. Вік дає своє, важко ходити, але залишається активною учасницею Клубу літніх людей..

Пані Галина (85 років) як дитина радіє, коли до неї телефонують та відвідують, адже після смерті чоловіка мешкає сама. А тут – напередодні свята гості з подарунками!

Найстаршій з тих, хто отримав пакунки – пані Любові – 94 роки! Вона давно прикута до ліжка, але завжди радіє, що про неї не забувають!

«Дуже дякую тим всім, що дали допомогу. Дай їм Боже здоров’я, за те, що вони не забувають тих старих людей. Дуже дякую за все. Це для мене є дуже велика допомога», – каже 85-річна пані Софія. Вона давно з Карітасом, ще з того часу, як допомога була потрібна її прикутому до ліжка чоловікові і сину з інвалідністю. А тепер і їй, яка втралила здоров’я у важкій праці на будівництві, потрібна допомога, за яку вона щиро вдячна.

Все більше Ба та Ді отримали наші продовольчі пакунки, все більше щасливих очей і слів вдячності. Все більше житейських історій. Але потреба ще дуже і дуже велика. Проєкт триває!

Долучитись до проєкту ДоБаДі можуть всі бажаючі представники бізнес-структур – для участі підприємству достатньо обрати один або декілька населених пунктів і впродовж принаймні трьох місяців постачати йому продуктові набори. Вартість одного – 280 гривень, і його вистачає на місяць. Вартість партії наборів із 50 штук на місто – 14 000 грн. Пишіть на пошту happyoldcomua@gmail.com 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *