Згідно з віковою класифікацією ВООЗ, людьми старшого віку вважаються ті, кому більш як 60 років. Хтось у цей час енергійний та сповнений сил, комусь необхідна підтримка рідних.

А якщо рідних чи близьких немає поруч, живуть за кордоном? А літня людина потребує сторонньої допомоги?

В таких ситуаціях Благодійний фонд “Центр Милосердя” з Дрогобича надає соціальні послуги за умови, що діти чи законні представники безпосередньо звертаються з проханням надати їх батькам/родичам «догляд вдома».

Перелік можливих послуг складається з 20 позицій: від прибирання житла, придбання продуктів до сплати комунальних платежів, послуг з гігієни тіла тощо. Кожна життєва ситуація особлива по-своєму, тож і послуги надаються згідно з індивідуальною потребою.

До речі, ця послуга – «догляд вдома» – зазначена першою в переліку базових соціальних послуг в Законі України «Про соціальні послуги» (вступив в дію з 1.01.2020.). Пояснюється це, мабуть, демографічною ситуацією: Україна входить до 30 найстаріших країн світу за часткою осіб віком 60 років і старше. В подальшому запотребованість послуг з догляду лише зростатиме.

Тел.: 067 6 888 031 м. Дрогобич, майдан Ринок, 32 (за центральним відділенням Ощадбанку)

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *