Пані Ольгою опікується Карітас Краматорськ. Зараз їй 38 років. Через ДЦП вона з дитинства не ходить. До початку бойових дій у 2014 році, Ольга з батьками проживали на Луганщині. Коли війна докотилась і до їхнього міста – вирішили евакуюватися. Допомогли волонтери, які вивезли їх у санаторій на Одещину. Потім санаторій розформували, і сім’ю Ольги перевезли до Краматорську, у Донбаський міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів – там Ольга мала змогу не тільки жити, а й отримувати професійну освіту. Вона закінчила курси оператору комп’ютерного набору.

Саме там і відбулося знайомство проєкту «Домашня опіка для ВПО» з Ольгою та її родиною. Батько Віктор мав 2 групу інвалідності – значні вади зору та діабет. Мати Тетяна, теж діабетик, у січні 2017 року отримала перелом куприку, довго знаходилась у травматологічному відділені, де перенесла пересадку шкіри.

Весь цей час команда проєкту підтримувала Ольгу та батька, допомагаючи у побуті, прибирали кімнату, готували та розігрівали їжу. Купали, міняли памперси, натільну та постільну білизну, також забезпечували зв’язок з пенсійним фондом, поліклінікою та інше. Коли Тетяна повернулась з лікарні, ще тривалий час робили перев’язки на місці пересадки шкіри. Фактично з того часу у родини стало три людини, які потребують постійну сторонню допомогу.

У січні 2018 року родина переїжджає у гуртожиток, де отримують кімнату спеціально пристосовану для інваліда на візку.

Соціальні працівники проекту «Домашня опіка» допомагали в усьому – збирали пакет документів для оренди житла та повністю організували переїзд, а потім облаштування. А зараз триває регулярна підтримка – повністю забезпечується доставка продуктів, памперсів та вирішуються інші побутові питання.

Допомога не йде на карантин! Допомогти проєкту домашньої опіки у Краматорську можна, зв’язавшись з його керівником Юлією Пантелєєвою, julija.panteleeva19@gmail.com.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *