Триває проєкт «ДоБаДі»  – спільна ініціатива Карітасу України, БФ «Життєлюб» та «Нової пошти». У жовтні 250 підопічних з 5 міст – Волновахи, Кам’янського, Лозової, Мелітополя та Чернівців – отримали закуплені за кошти небайдужих представників бізнесу продуктові набори та пральний порошок. Триває восьмий місяць проекту і приємно усвідомлювати, що за цей час ми хоч трошки змогли покращити життя для 5 450 Ба та Ді.

Для Карітасу, як завжди, проєкт – це не просто роздані продуктові та гігієнічні набори, це долі і особисті історії людей, які, незважаючи на життєві труднощі та вік, все ж залишаються життєлюбами.

Традиційно – декілька історій про тих, кому пакунки, куплені за кошти небайдужих людей, принесли радість і відчуття того, що про них не забувають.

Пенсіонерка Галина Петрівна живе у Новоселиці Чернівецької області, за освітою – агроном, як у важкі 90-і стало складно утримувати родину, не склала руки, перевчилась на бухгалтера. Зараз роки вже беруть своє – вже не працює, діти далеко, але жінка звикла  всі труднощі і проблеми вирішувати сама, без будь-якої підтримки.

Коли до неї завітали з Карітасу Чернівці і принесли набір від ДоБаДі – була дуже зворушена і дякувала за таку потрібну допомогу, хоч і не звикла – до того доводилось покладатись тільки на себе. А ще розповіла історію своєї родини, яка пережила Голодомор  – як бабця Ганна, батькова мати розповідала, плачучи, що вся родина попухли з голоду, виповзали з хати на подвіря, на дорогу і їли траву. Зараз також нелегкі часи, але пані Галина радіє, що тепер у неї є підтримка.

Завжди активний та позитивний пан Сергій з Лозової, але почувши його історію, співробітники місцевого Карітасу зрозуміли, що йому потрібна допомога. Разом з дружиною все життя пропрацювали на місцевому заводі, але, на жаль, після його реорганізації посади скоротили. Через це  і пенсії зараз отримують більш ніж скромні – бюджет родини дуже чітко розпланований, і пенсіонери дуже рідко можуть дозволити собі якісь смаколики. А тут ще дружина пана Сергія захворіла COVID і зараз перебуває на лікуванні у Дніпрі. Тому продуктовий набір від ДоБаДі – дуже суттєва підтримка для його сім’ї.

Ніколи не втрачає життєвого оптимізму і 77-річна Людмила Костянтинівна з Мелітополя. Вся її родина – робітники, батько і мати все життя пропрацювали на місцевих заводах, і сама жінка зразу після школи пішла працювати на Мелітопольський завод тракторних гідроагрегатів, де пропрацювала 44 роки.

Хоча життя у неї було непростим – зразу після народження доньки в автокатастрофі загинув чоловік, десять років по тому донька Галина потрапила під колеса автомобіля – хоч зразу здавалось, що все в порядку, подальші обстеження показали невтішні результати – у дівчинки почалося порушення мозковій діяльності, і хвороба швидко прогресувала. Людмилі Костянтинівні довелося всі сили кинути на допомогу доньки, адже поступово вона втратила можливість самообслуговування.

Зараз вони мати і донька так і живуть вдвох – єдине джерело прибутку маленькі пенсії. Саме тому вони так вдячні за допомогу Карітасу, адже це не просто пакунок з продуктами, це і свідчення того, що Бог почув регулярні молитви пані Людмили і її оптимізм і віра в добро недаремні!

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *