90 одиноких пенсіонерів та людей з інвалідністю отримали продуктові набори в рамках волонтерського проєкту «На відстані руки». Про це Суспільному розповіла координаторка проєкту Ольга Ткаченко. Що входить в продуктовий набір та куди звертатися по допомогу одиноким людям, дізнавалося Суспільне.

В благодійному фонді «Карітас –Хмельницький» зібралися волонтери, аби порозвозити продуктові набори одиноким літнім людям напередодні свят, говорить соціальна педагогиня фонду Вікторія Боднарчук. За її словами, «Карітас – Хмельницький» та волонтерський лідерський рух разом організовують розвозку продуктових наборів людям похилого віку.

Вікторія додає: «Люди, які хочуть отримати такий пакунок, телефонують до нас на наш робочий номер, і ми їх записуємо в нашу базу даних, і так ми відслідковуємо, чи людина потребує, чи вона вже не хоче отримувати подарунок».

Започаткували проєкт «На відстані руки» в травні 2020 року, розповідає його координаторка Ольга Ткаченко: «Спочатку розвозили потребуючим людям, були і багатодітні сім’ї, і переселенці, бо був початок пандемії, і люди виживали в цей період. На даному етапі ми розвозимо набори тільки літнім одиноким людям».

Ольга Ткаченко каже: до благодійного проєкту можуть долучатися усі бажаючі. За її словами, у магазинах по місту стоять кошики, в які люди можуть залишити певні продукти, які не псуються. На постійній основі до них долучаються підприємці.

За її словами, до продуктового набору входять макарони, гречка, пшенична крупа, горішки і мак для куті, згущене молоко, консерви, зелений горошок, желе, ковбаска, майонез, олія, круасан. Ще зараз докладуть молочну продукцію – йогурт кефір та молоко.

Півтора роки тому до волонтерського проєкту долучилась Інна Ільчук разом зі своїм чоловіком. Розповідає: «Намагаємось мінімум двічі на місяць допомагати. Це дуже надихає – бачити ці щасливі очі людей похилого віку, які обділені любов’ю, увагою».

Інна Ільчук із сім’єю завітала до 82-річної жительки обласного центру Лідії Іванівни, аби подарувати продуктовий набір. Пенсіонерка каже, не вперше отримує допомогу від благодійного фонду. За її словами, вона живе одна, дітей не має, а пенсія не велика.

За словами Ольги Ткаченко, всього за період існування проєкту 150 людей отримали допомогу від волонтерів.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *