З початку цього року в Запоріжжі працівники благодійного фонду Карітас Запоріжжя опікуються людьми похилого віку та людьми з інвалідністю, надаючи їм безкоштовні соціальні послуги з догляду вдома в межах проєкту «Адвокація сталих соціальних послуг».

Більшість наших підопічних найбільше потребують практичної допомоги у побуті, у веденні домашнього господарства та самообслуговуванні.

Але не менш важливою послугою для них є супроводження (супровід) отримувача соціальної послуги в поліклініку, на прогулянку тощо.

Поєднання походу в магазин з прогулянкою на свіжому повітрі в теплу пору року – гарний привід поспілкуватися, відволікаючись від думок про сумні події у країні та помилуватися красою природи.

«Свіже повітря та прогулянки дуже корисні для мене. Вони позитивно позначаються на моему самопочутті, а свіже повітря бадьорить і наповнює силами», – отримуємо відгук від підопічної Ніни Федорівни під час такої прогулянки з фахівчинею фонду.

Ніна Федорівна мала потребу у супроводженні під час здійснення покупки мобільного телефону. Соціальна працівниця допомогла обрати необхідну модель телефону та розібратися з налаштуваннями.

Categories: Новини