В кінці 2021 року Карітас України долучився до проекту “Інфоволонтери” від Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Інфоволонтерство — це простий спосіб допомогти людям старшого віку зробити вибір вакцинуватися від COVID-19. Саме вони залишаються найбільш незахищеними, адже мають високий ризик отримати ускладнення чи померти від коронавірусної хвороби.

У 9 областях представники Карітасу доносили літнім людям достовірну інформацію про вакцинацію від #COVID19 як найбільш ефективний спосіб захиститися від важкого перебігу цієї хвороби.

На початок лютого 2022 року, командами Карітасу було поширено більш ніж 2324 інформаційних матеріалів.

Соціальні працівники Карітасу у Києві, Харкові, Кораматорську, Коломиї, Львові, Запоріжжі, Тернополі, Дніпрі, Одесі, Бориславі та інших мітсах та селищах знайомили бенефіціарів проекту «Домашня опіка» з інформаційними матеріалами та залишали пам’ятки та брошури для самостійного ознайомлення.

Також працівники розвішували на дошках оголошення плакати у спальних мікрорайонах і у відведених місцях.

Були  відвідані лікарні та амбулаторії сімейної практики та роздано матеріали для дошки оголошень, а також для відвідувачів брошури для ознайомлення.

Щиро дякуємо нашим надійним партнерам компанії “Нова пошта” за допомогу в доставці інформаційних матеріалів до осередків Карітасу в 9-ти областях України! Завдяки проекту “Гуманітарна пошта України” перевезення плакатів, брошур та пам’яток для людей старшого віку про вакцинацію від COVID-19 відбулось швидко та безкоштовно.

Categories: Новини