«У свято Переображення працівники та волонтери Карітасу Київ відвідали 100 самотніх людей літнього віку. Кожен зміг поспілкуватися, а також усі 100 осіб отримали мед та продукти харчування. Така можливість виникла завдяки благодійникам. Так, було закуплено потрібну кількість меду та продуктів для 100 підопічних “Домашньої опіки”», – повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Допомога та підтримка людей похилого віку – один із головних напрямків діяльності БФ «Карітас-Київ». Карітас уже багато років допомагає самотнім людям, інвалідам, пенсіонерам, які не можуть пересуватися і через це змушені постійно перебувати вдома, або ж тим, чиє пересування вкрай ускладнене. Зокрема, на сьогодні під опікою Карітасу перебуває понад 100 осіб. Ця опіка передбачає надання соціальної, медичної та матеріальної допомоги. Надається допомога медичними препаратами, засобами гігієни, пелюшками та підгузками, постійною опікою патронажних сестер, а ще продуктовими наборами.

«Медсестри регулярно відвідують та надають кваліфіковану медичну допомогу старшим самотнім людям у рамках саме проекту «Домашня опіка». Однак ця праця не обмежується лише цим. Надаються консультації з догляну за старшими людьми, психологічна та юридичні консультації, працівники допомагають у прибиранні, приготуванні їжі тощо», – розповідає медичний працівник «Домашньої опіки» Марія.

Також Карітас надає у тимчасове користування реабілітаційне обладнання: протипролежневі матраци і подушки, подушки для підтримки шиї, туалетні крісла, інвалідні візки, ходунці двоколісні складні, палиці чотирьохопорні тощо.  Для людей, які постійно потребують цих речей – вони передаються у постійне користування.

Окрім цього, Карітас, в міру можливості та жертовності людей, допомагає іншим людям похилого віку, пансіонатам, ветеранам та людям з інвалідністю.

«Свято Переображення стало для людей похилого віку – відкриттям щедрості інших. Ці продукти та мед стали для них виявом уваги і любові, за що вони щиро вдячні. Від себе особисто та від усіх цих літніх людей висловлюю щиру подяку всім, хто долучився до організації їхнього свята. Водночас запрошую всіх охочих долучитися до добрих справ для стареньких людей», – підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ»

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *