Роман, 1984 р.н., народився та проживав у с. Велика Кам’янка на Коломийщині. В 28 років Роман працюючи в саду на чистці дерев, випадково оступився і впав з дерева. Важка травма хребта призвела до повної інвалідності. Лікарі казали – взагалі чудо, що залишився живий. Перші кілька років Роман взагалі не міг поворухнутися, але рік за роком ,завдяки лікуванню та фізичним вправам, він може сісти. Пересувається на інвалідному візку, дуже рухливий і активний…

Лікування-реабілітація можливі за кордоном, однак для цього потрібні дуже великі кошти. Тому чоловік самостійно розробляє свої ноги, виконує різні вправи та сподівається на поступове відновлення рухливості ніг.Батьки Романа повмирали. З родини залишилася тільки сестра, яка вже багато років за кордоном.

Тому він вже 9 років перебуває в геріатричному будинку в с. Ковалівка, який нещодавно отримав новий статус і назву: «Будинок Милосердя Святого Миколая Чарнецького».

Умовами проживання дуже задоволений. Роман мешкає в одномісній кімнаті. Має функціональне ліжко, телевізор, інтернет. Чотириразове харчування, гарний постійний догляд та медичне обслуговування на високому рівні. В кімнаті тепло, затишно, зроблений гарний ремонт. А відколи будинком і його мешканцями опікується Карітас Коломия – умови стали ще кращими, а відношення більш людяним.

Роман має пенсію по інвалідності, з якої 75% відраховується як оплата за проживання, а решта залишається на власні витрати.

Молодий чоловік багато молиться, має багато іконок в кімнаті. А відколи капеланом «Будинку Милосердя» став о. Юрій Захаревич, постійно має духовні розмови, Сповідь та можливість брати участь у Святій Літургії, яка щоп’ятниці служиться у невеликій будинковій каплиці.

Будинок Милосердя Святого Миколая Чарнецького розташований в с. Ковалівка Коломийського району на Івано-Франківщині в чудовій передгірській місцевості. Ним опікується благодійний фонд Карітас Коломия.

Будинок (колишній геріатричний пансіонат) розрахований на проживання до 30 постояльців, які отримують соціальну послугу підтриманого постійного проживання.

На даний час тут постійно проживають 22 людини. Ми пропонуємо:

🔸 Постійне або тимчасове перебування у будинку для літніх людей. Цілодобовий догляд з боку кваліфікованого персоналу.

🔸 Відвідини сімейного лікаря один раз на тиждень (або при потребі). Контроль прийому препаратів, стану і самопочуття, моральну та психологічну підтримку.

🔸 Профілактичні заходи для запобігання пролежнів.Щоденний гігієнічний та косметичний догляд кожного постояльця нашого будинку.

🔸Надання психологічної підтримки.

🔸 Можливість щоденного відвідування Будинку для родичів і друзів (з врахуванням карантинних вимог).

🔸 Щоденне вологе прибирання кімнат будинку престарілих.Регулярне прання і прасування постільної і натільної білизни, особистого одягу.

🔸 Ми надаємо ходунки та інші пристосування для самостійного пересування по території Будинку Милосердя.

Наші координати: Будинок Милосердя Святого Миколая Чарнецького Вул. Шахтарська, 12а, с. Ковалівка Коломийського району

Тел.. + 38 067 342 9499

Карітас Коломия: вул. Гетьманська, 36, м. Коломия

http://caritas-kolomyya.org/

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *