Пані Василина родом із с. Рунгури Печеніжинської ОТГ на Коломийщині. Народилася далекого 1934 року і з дитячих 13 років мала проблеми із зором, які з віком переросли у повну сліпоту. Через це ніколи не була одружена, жила з мамою та сестрою.

Працювала на різних роботах. П’ять років виробляла цеглу на Печеніжинській цегельні. Їздила на заробітки, щоб хоч якось прожити. І від важкої праці, особливо від роботи на лісоповалі в Іркутську втратила повністю зір.

Мама померла в 1990 р., а сестра в 1991-му, і жінка залишилася одинока. Після смерті матері пані Василина більше 10 років промучилася сама, але з погіршенням хвороби змушена була шукати якоїсь опіки і майже три роки перебувала в Залучанському будинку для перестарілих. Пізніше її перевели у Ковалівку, де вона проживає вже сімнадцятий рік.

– Я вже тут, як вдома, – каже пані Василина. – Дуже задоволена умовами проживання. Як нас доглядають наші працівники – то просто як рідні! Вони коло нас як ангели ходять! Дуже файно! Дуже добре! – Василина аж світиться радістю, коли відзивається про працівників закладу.

– А як годують смачно!!! Чотири рази денно і завжди смачно – тішиться старенька.

А як ви відпочиваєте? Чим займаєтеся? То ж багато вільного часу?- Молюся Вервички та інші молитви. Багато говорю з сусідами по будинку. Слухаю радіо. Лиш шкода, що моя напарниця по кімнаті – Катерина, з 1928 року, колишня вчителька, втратила пам’ять, і з нею не можна поспілкуватися, поговорити…- А так – мені тут дуже добре… А відколи Карітас став нами опікуватися – стало ще краще, стало більш людяне відношення. Хоч і так було добре! – Пані Василина таки знову хвалить працівників. І це приємно чути, коли людина, яка стільки витерпіла в своєму житті, стільки перенесла важких випробовувань, не нарікає, а дякує Богові і цінує кожну хвилину свого життя.

Будинок Милосердя Святого Миколая Чарнецького розташований в с. Ковалівка Коломийського району на Івано-Франківщині в чудовій передгірській місцевості. Ним опікується благодійний фонд Карітас Коломия.

Будинок (колишній геріатричний пансіонат) розрахований на проживання до 30 постояльців, які отримують соціальну послугу підтриманого постійного проживання. На даний час тут постійно проживають 24 людини.

Ми пропонуємо:

☑️ Постійне або тимчасове перебування у будинку для літніх людей. Цілодобовий догляд з боку кваліфікованого персоналу.

☑️ Відвідини сімейного лікаря один раз на тиждень (або при потребі). Контроль прийому препаратів, стану і самопочуття, моральну та психологічну підтримку.

☑️ Профілактичні заходи для запобігання пролежнів.

☑️ Щоденний гігієнічний та косметичний догляд кожного постояльця нашого будинку.

☑️ Надання психологічної підтримки.

☑️ Можливість щоденного відвідування Будинку для родичів і друзів (з врахуванням карантинних вимог).

☑️ Щоденне вологе прибирання кімнат будинку престарілих.

☑️ Регулярне прання і прасування постільної і натільної білизни, особистого одягу.

☑️ Ми надаємо ходунки та інші пристосування для самостійного пересування по території Будинку Милосердя.

Наші координати: Будинок Милосердя Святого Миколая Чарнецького Вул. Шахтарська, 12а, с. Ковалівка Коломийського району

Карітас Коломия: вул. Гетьманська, 36, м. Коломия

Тел.. + 38 067 342 9499

http://caritas-kolomyya.org/

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *