Триває проект ДоБаДі – спільна ініціатива Карітасу України, БФ «Життєлюб» та «Нової пошти». Щомісяця, по 50 літніх людей у більш ніж 20 міст України отримують великі продуктові пакунки. Всі вони прожили довге і цікаве життя, життєві обставини не завжди легкі. Але серед тих, з ким зустрічаються працівники Карітасу, аби віддати подарунок, куплений на кошти небайдужих бізнес-структур, є дивовижні оптимісти, активні люди, справжні життєлюби, які не опускають руки, займаються улюбленими справами. Хоча, вони також потребують допомоги.

Ось лише декілька історій…

Валентина Василівна з Кам’янського завжди займала активну громадську позицію, намагалася допомогти іншим і робити добро. Протягом тривалого часу вона очолює місцевий осередок громадської організації «Всеукраїнське об’єднання ветеранів», при якому вона створила хор осіб золотого віку «Українська мрія» і організовує з його участю різні тематичні заходи та концерти.

Останнім часом пані Валентина хворіє, у неї проблеми з суглобами, діагностика і лікування дуже дорогі. Хвороба сильно перешкоджає активному життю жінки, тривалий час вона навіть не виходила з дому, а всі заощадження вже витратила на діагностику і ліки, хоча діагноз ще до кінця не встановлений.

Тому продуктовий набір від БО «Життєлюб» став для неї не лише важливою матеріальною допомогою в скрутній ситуації, а також знаком того, що зроблене нею добро для інших повертається до неї в такий спосіб. Жінка не опускає руки і вірить, що все ще буде добре.

74-річна Ярослава Іванівна з Бродів нещодавно поховала чоловіка, з яким прожила 50 років. Жінка важко переживала втрату і шукала варіанти, як відволікти себе від важких думок.

Вона дуже прагне бути корисною для оточуючих, тому є не лише бенефіціаркою Карітас Броди, а й активним волонтером. Завжди готова вислухати, розрадити, допомогти усім користувачам соціального центру для літніх людей.

З радістю зустріла волонтерів Карітасу Підкамінь Марія Йосипівна. Попри важке минуле (втрата сина-солдата, чоловіка, важка хвороба з подальшою ампутацією ноги) пані Марія залишається веселою, енергійною та запальною. Хоч все своє життя вона була фізично активною, після ампутації знайшла себе у рукоділлі. Наша життєлюбка сплела сотні пар теплих шкарпеток (зокрема, і для бійців АТО) та багато еко-килимків. А ще – безліч барвистих вишиванок, створених невтомними руками пані Марії, тішать не лише родину, а й односельців та знайомих далеко за межами рідного селища. Проводжаючи волонтерів, жінка сказала: «Кожен новий ваш візит дає сили творити. Рада кожній зустрічі,дяка за кожен пакунок».

Людмила Григорівна з Волновахи має 3 групу інвалідності, перебуває на обліку через онкологічне захворювання. Чоловік помер, жінка живе на мінімальну пенсію, якої ледь вистачає на лікування, тому змушена підробляти де може. Але вона не опускає руки – завжди захоплювалась перукарством, робила зачіски своїм рідним та знайомим, а зараз своє хобі плавно перетворила в джерело додаткового заробітку, працює вдома. А ще вона завжди готова допомогти у добрих справах, підтримати таких же хворих  та потребуючих.

Проєкт триває і долучитись до нього можуть всі бажаючі представники бізнес-структур – для участі підприємству достатньо обрати один або декілька населених пунктів і впродовж принаймні трьох місяців постачати йому продуктові набори. Вартість одного – 280 гривень, і його вистачає на місяць. Вартість партії наборів із 50 штук на місто – 14 000 грн. Пишіть на пошту happyoldcomua@gmail.com.

Карітас України проводить постійний збір коштів від благодійників, аби 50 українців дорослого віку з Волновахи щомісяця могли отримувати такі ж великі продуктові набори. Допомогти просто  –  переходьте на http://caritas.ua/causes/dobadi-volnovakha/

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *