Чим людина відрізняється від інших живих істот? Звичайно, милосердям, яке вона може проявити до свого ближнього. 

Благодійна їдальня, яка знаходиться в приміщенні Карітасу Коломия почала працювати у далекому 2001 році і обслуговувала 10 нужденних. Обладнання, на якому варилася їжа, а це електрична плита, була гуманітарною допомогою колег з Чехії. Діяльність фонду розширювала свої межі, і кількість відвідувачів благодійної їдальні зростала.

На сьогодні їдальня видає 20 000 обідів на рік. Щодня понад 100 людей отримує гарячий обід, для багатьох це є єдиний прийом їжі на день. Снідають та обідають в їдальні представники неповносправної молоді, які приходять до Карітасу. Смачною їжею пригощає їдальня і діток із малозабезпечених та багатодітних родин та дітей із кризових сімей. 

Дуже часто проводяться майстер-класи з приготування їжі для представників дитячого проекту. Та найчисельнішими клієнтами благодійної їдальні є люди, які потрапили в складні життєві обставини, а також люди, які не в змозі вижити на мізерні доходи.

Але, на жаль, обладнання на кухні благодійної їдальні, залишилося таким, яке було в далекому 2001 році.

Завдяки щедрій пожертві компанії “ITerator” та її керівнику Світлані Горбач, у розмірі більш ніж 20 000 грн, команда Карітасу Коломия змогла придбати нову індукційну плиту для благодійної їдальні.

Дякуємо благодійникам за підтримку та небайдужість!


Компанія Ітератор (https://www.iterator.com.ua/) була заснована в 2008 році і починала свою діяльність, реалізуючи сканери штрих коду нові та б/в, термінали збору даних, принтери етикеток. Зараз в асортименті можна знайти інше торговельне обладнання, ваги з чекодруком для самообслуговування, фіскальні принтери і касові апарати, POS системи і різноманітну периферію (чекові принтери Star і Citizen, грошові ящики, програмовані клавіатури Preh).


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: http://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *