Хочемо познайомити Вас з нашою найстаршою підопічною проекту «Домашня опіка» пані Анастасією, 1924 року народження, уродженкою Закарпаття.

Вперше знайомлячись з цією тендітною, життєрадісною жіночкою в такому досить поважному віці, ніколи б не подумали, яке важке життя їй доля підготувала….Ще в юності, її разом з родиною в 1947 році, репресували до Челябінської області, де по приїзді, маму забрали на «валку» лісу, а менших братів і сестер до дитбудинку, батько загинув на війні. Перебуваючи там, пані Анастасія, обзавелась сім’єю, народила двійко дітей і в 1966 році, все таки змогли переїхати в рідне Закарпаття.

Щоб прожити, треба було важко працювати, так як не маючи ніякої освіти, працювала сторожем на хлібзаводі, час від часу підпрацьовувала прибиральницею, нелегкі були часи, чоловік часто хворів і в 90-х, помер. Діти пороз’їзджались в різні частини неньки-України, залишилась сама доживати віку.

У 2010 році, сильно захворіла і не могла самостійно себе обслуговувати, змушена була крізь біль і сльози, знову переїхати з рідного місця в зовсім незнайоме для неї місто на Сході України – Харків, до дочки, яка тут проживала одна, сім’єю не обзавелась. Згодом і дочка почала сильно хворіти і отримала другу групу інвалідності. Так і жили удвох, зводячи кінці з кінцями, та рік тому, дочка попала в лікарню.

Знайомі пані Анастасії звернулись в БФ «Карітас Харків» за сторонньою допомогою, адже самостійно себе обслуговувати вона не в змозі і доглядати за нею, нікому. На допомогу, ми відгукнулись та й до сих пір допомагаємо цій родині чим можемо.

В рамках проекту «Домашня опіка», соціальна працівниця здійснює медико-соціальний супровід на дому, допомагає по господарству, проводить гігієну тіла, залагоджує питання соціального характеру, допомагаємо засобами гігієни, ліками та по можливості продуктами харчування тощо.

Пані Анастасія, в свою чергу, радує нас своїми цікавими розповідями про непросте, далеке минуле та наспівує народні старовинні пісні, звеселяючи всю команду Домашньої опіки.

Міцного здоров’я Вам, дорога наша пані Анастасіє!

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *