У Запорізькій області триває реалізація проєкту допомоги літнім людям #ДоБаДі від Карітасу УКраїни, компанії Нова пошта та БФ Життєлюб. Мова йде про доставку продуктових наборів літнім мешканцям найвіддаленіших районів області.

В селі Велика Знаменка на порозі свого дому працівників Карітасу Запоріжжя зустріла 80-річна Павлова Раїса Серафимівна. Привіталися, познайомилися. Пані Раїса гостинно запросила до себе і охоче поділилася спогадами про різні моменти свого життя: свою юність, заміжжя, народження та виховання дітей, втрату близьких і появу онуків.

«У цьому селі я проживаю з 1966 р. Коли я вийшла заміж, тоді разом із чоловіком приїхала на його батьківщину. До заміжжя я працювала на швейному виробництві.У 1964 р я народила доньку, а в 1967 р – сина. Після декретної відпустки в 1971 р – влаштувалася до школи діловодом. Працювала там аж до самої пенсії».

Важких втрат у своєму житті зазнала п.Раїса: у молодому віці не стало її доньки та вже не має і чоловіка. Але з появою онуків життя п.Раїси наповнилося новим змістом: «Великою радістю для мене є мої онуки: 2 онучки та один онук. Я вже стала і прабабусею. У цьому році мій правнучок – першокласник. Зараз у хатині я проживаю одна. Син з родиною проживає окремо. Через свій вік та стан здоров’я вирішувати побутові турботи допомагають рідні. Вони приходять до мене, телефонують. Син і онуки – моє життя!».

Час спілкування промайнув швидко, проводжаючи фахівців проєкту п.Раїса дякувала за таку необхідну підтримку всім хто поділився добром, бо через не великий розмір пенсії, постійне підвищення цін на продукти та ліки має не найкращі умови для життя.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *