14-16 березня 2020 року, у зв’язку з пандемією коронавірусу, у Київській Архиєпархії провели ряд благодійних акцій, під час яких продуктами та ліками допомагають одиноким літнім людям. Благодійна ініціатива відбулася за підтримки Благодійного фонду «Карітас-Київ».

У цих днях парафіяни громади Святих Бориса і Гліба УГКЦ у місті Києві, надають соціальну допомогу у вигляді харчових продуктів, та ліків одиноким особам похилого віку та людям з інвалідністю. Саме  ця категорія громадяни є найбільш вразливою для коронавірусної інфекції.

Так про благодійну акцію пишуть самі парафіяни: «Піст – це нагода, щоб наша молитва була реальною. Тому сьогодні відвідуємо людей, які перебувають в зоні ризику зараження новим вірусом. Наша соціальна команда вирушила до людей, які обмежені у пересуванні».

Адміністратор місцевої парафії о. Андрій Боднарук наголошує, що дуже важливо, щоб літні люди менше виходили у громадські місця: «Тому йдемо до них додому, щоб обмежити їхню зону ризику зараження коронавірусом. З початком карантину в Україні, дуже важливо подбати про людей найменшзахищених. Якщо у Вашому домі є літні люди, або люди з інвалідністю, які знаходяться в найбільшій зоні ризику захворювання коронавірусом, то подбайте, щоб вони менше виходили до громадських місць, зробіть їм закупи, послужіть їм. У такий спосіб зможете бути найбільш віруючими учнями Христовими», – зазначає душпастир.

Прес-служба Київської Архиєпархії

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *