Він освятив оселі, поспілкувався з хворими та їх рідними та побажав витримки та терпіння у хворобі.

Лікар Карітасу Лілія Воронич при потребі вимірювала артеріальний тиск хворим та консультувала родичів. Люди отримали ліки та солодкий подарунок.

Не всі хворі мають рідних. Є самотні старенькі хворі люди, тому для них такі візити це приємна можливість розповісти про своє життя, порадитися, почути добре слово. Є люди, які через хворобу не виходять на вулицю. Так, Мартинець Ольга з донькою Богданою вже 10 років не виходять з квартири. Вони мешкають на четвертому поверсі, обидві пересуваються за допомогою ходунків або палиці. Тому спуститися сходами на вулицю їм надто складно. Єдина можливість подихати свіжим повітрям – це балкон. Та й то лише влітку.

“Дякуємо за вашу працю! Як добре, що є така організація, яка рятує життя”, – висловлює свою подяку працівникам Карітасу Ніна Марцінків, дружина прикутого до ліжка чоловіка. Жінка каже, що працівники дуже доброзичливі та відразу відгукуються на різні прохання.

Опіка важкохворими людьми та підтримка їх родичів здійснюється в рамках проекту “Мережа центрів домашньої опіки Карітас України Caritas Ukraine (паліативна допомога)” за фінансової підтримки Карітасу Відня (Австрія) та Renovabis.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *