Волинський обласний Благодійний фонд «Карітас-Волинь» долучився до спільного проекту «ДоБаДі», який реалізується Карітасом України, спільно з БФ «Життєлюб» та «Новою поштою». Метою стало забезпечити благодійними продуктовими наборами українців «золотого» віку у Нововолинську. 50 наборів – це 50 людей, яких відвідали у травні працівники організації, поспілкувались, послухали історії, підтримали – адже так важливо старшим людям відчувати турботу та увагу, спілкуватися і знаходитися в соціальному оточенні, відчувати себе необхідним. Така турбота особливо важлива та актуальна саме зараз, коли старші люди майже не виходять з дому через пандемію.

Життєвий шлях кожного підопічного вражаючий: складний, тернистий і водночас цікавий.

Валентина Борисівна, 84 роки

Змалечку була кволою, часто хворіла, але закінчила педагогічне училище, працювала у дитячому будинку, але в 39 років овдовіла і залишилась з сином на руках – аби вижити, довелося йти на важку роботу – у погрузочне відділення на шахту, що ще більше погіршило здоров’я. Але жінка ніколи не опускала руки, дякує Богу що вдалося вижити у важкі часи, сама постійно допомагає меншим братам по господарстві, за що і називають її люблячи «наша Матуся»

Надія Юхимівна, 85 років

Про таких, як Надія Юхимівна, раніше писали статті в газетах – жінка з багатодітної селянської родини, поїхала на Донбас на будівництво шахти, де вивчилась на каменяра, потім на машиніста баштового крану – повернувшись у рідні краї, розбудовувала тоді ще молоде місто Нововолинськ. Хоча за бадьорими словами – важкі будні. Ким тільки не працювала – і дояркою, і пастухом, і жниваркою у колгоспі, і нянькою у садочку. Робота на крані була і фізично, і психологічно важкою. Тепер жінка вже давно на пенсії, живе з сином – також пенсіонером, і так радіє будь-якій підтримці.

Ганна Петрівна, 81 рік

Дитинство припало на війну – як сама жінка каже, «дитинство пройшло у бункерах та ровах з водою». Родина проживала у Люблінському повіті Польщі, тому під час операції «Вісла» була насильно переселена на Волинь. Далі – просте життя звичайної людини – десятирічка, освіта за спеціальністю «електромеханік», родина, діти, тривала робота за спеціальністю, пенсія… Життя зараз не без проблем, але жінка не втрачає оптимізму і щиро вдячна за підтримку Карітасу-Волинь, за опіку та догляд.

Долучитись до проєкту ДоБаДі можуть всі бажаючі представники бізнес-структур – для участі підприємству достатньо обрати один або декілька населених пунктів і впродовж принаймні трьох місяців постачати йому продуктові набори. Вартість одного – 280 гривень, і його вистачає на місяць. Вартість партії наборів із 50 штук на місто – 14 000 грн. Пишіть на пошту happyoldcomua@gmail.com 


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: http://caritas.ua/donate/

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *