Пан Роман, 1939 року народження, вже багато років проживає в пансіонаті для перестарілих одиноких осіб, розташованому у с. Ковалівка.

Роман 12 років був моряком далекого плавання. Ходив на танкерах, відвідав практично більшість країн світу. В молодості мав таку мрію – побувати в різних країнах, і зумів її реалізувати. А почав свій шлях у морі з … Карибської кризи 1962 року. Півтора року ходив на лінії, перевозячи військових. Каже – возили тоді наших хлопчиків по кілька місяців у трюмах, як скот…

До нині згадує ті події і дякує Богові, що все минулося добре. Проживає Роман у тримісній кімнаті разом із 80-річним паном Василем, з яким має дуже дружні відносини.

Пан Василь, родом із с. Мишин, Косівський район. Умовами надзвичайно задоволений. Чотиразове смачне харчування, гарний людяний догляд персоналу, дружні відносини з іншими мешканцями… Тішиться, що поряд працює Будинок культури, а в ньому бібліотека, в якій є постійним відвідувачем. Читання книг дає розраду і скрашує щоденний побут, адже пан Василь тут мешкає вже 19 років – від 2001 року.

Будинок Милосердя Святого Миколая Чарнецького розташований в с. Ковалівка Коломийського району на Івано-Франківщині в чудовій передгірській місцевості. Ним опікується благодійний фонд Карітас Коломия.

Будинок (колишній геріатричний пансіонат) розрахований на проживання до 30 постояльців, які отримують соціальну послугу підтриманого постійного проживання. На даний час тут постійно проживають 22 людини.

Ми пропонуємо:

🔸 Постійне або тимчасове перебування у будинку для літніх людей. Цілодобовий догляд з боку кваліфікованого персоналу.

🔸 Відвідини сімейного лікаря один раз на тиждень (або при потребі). Контроль прийому препаратів, стану і самопочуття, моральну та психологічну підтримку.

🔸 Профілактичні заходи для запобігання пролежнів.Щоденний гігієнічний та косметичний догляд кожного постояльця нашого будинку.

🔸Надання психологічної підтримки.

🔸 Можливість щоденного відвідування Будинку для родичів і друзів (з врахуванням карантинних вимог).

🔸 Щоденне вологе прибирання кімнат будинку престарілих. Регулярне прання і прасування постільної і натільної білизни, особистого одягу.

🔸 Ми надаємо ходунки та інші пристосування для самостійного пересування по території Будинку Милосердя.

Наші координати: Будинок Милосердя Святого Миколая Чарнецького Вул. Шахтарська, 12а, с. Ковалівка Коломийського району

Карітас Коломия: вул. Гетьманська, 36, м. КоломияТел. + 38 067 342 9499

http://caritas-kolomyya.org/

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *