Карітас Івано-Франківськ та Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА оголошує про початок збору документів для отримання допомоги важкохворими людьми.

Ми прагнемо покращити якість життя соціально незахищених груп населення – літніх людей, осіб з інвалідністю, людей із хронічними захворюваннями шляхом надання адресної благодійної допомоги у вигляді засобів догляду та гігієни – підгузників для дорослих, одноразових пеленок.

Отримати допомогу можуть хворі люди, особи з інвалідністю, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги:

–              одинокі та одиноко проживаючі особи похилого віку, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги;

–              інваліди І, ІІ, ІІІ групи, інваліди дитинства;

–              хворі люди з обмеженими фізичними можливостями з числа осіб працездатного віку на період без встановлення їм групи інвалідності, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги;

–              онкохворі люди, які потребують паліативної допомоги;

–              особи похилого віку, у тому числі з когнітивними розладами психіки.

Критерії відбору:

  1. До числа набувачів допомоги зараховуються особи, середньомісячний сукупний дохід сім’ї яких у розрахунку на одну особу набувача становить менше двох прожиткових мінімумів для відповідної категорії осіб.
  2. Для підтвердження статусу заявника та зарахування до числа набувачів допомоги необхідно пред’явити документи:

–              лист-прохання від парафії за місцем проживання заявника про те, що особа потребує допомоги;

–              копію паспорта потребуючого 1,2,11 сторінки;

–              копію ідентифікаційного коду заявника;

–              довідку про встановлення групи інвалідності або довідку від сімейного лікаря про необхідність в засобах догляду, або виписку з історії хвороби;

–              довідку про склад сім’ї заявника;

–              довідки про доходи кожного члена сім’ї заявника або Акт обстеження матеріально-побутових умов заявника, які підтверджують соціальний статус заявника (за відсутності інформації про доходи усіх членів сім’ї згідно довідки про склад сім’ї, при розрахунку середньомісячного сукупного доходу вважатиметься, що особа, яка не надала довідку про розмір доходу, отримує дохід у розмірі мінімальної заробітної плати згідно чинного законодавства станом на момент подачі заяви.

  1. Погодження заяв та відбір набувачів допомоги здійснюється членами комісії з відбору набувачів допомоги, до складу якої організатори заходу делегують по 2 осіб із числа працівників з кожної установи.
  2. Делеговані представники організаторів заходу розглядають надані заявниками пакети документів та приймають рішення про включення заявників до числа набувачів допомоги. Рішення комісії оформляється протоколом, який підписується делегованими учасниками та затверджується директором департаменту соціальної політики та директором БО «БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ».

Прийом заявок розпочинається 12 липня і триватиме до 20 серпня 2021 року.

Допомога є можливою в рамках обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021рр.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *