– Доброго дня, нам потрібна допомога!

– Доброго дня, яка саме?

– Від продуктів харчування до догляду за лежачим батьком. Мене звати Марина і я особа з другою групою інвалідності з дитинства, маю сина, важке генетичне захворювання, виховую сама. Проживаю з батьком і матір’ю, які теж на інвалідності, мама – з 2 групою інвалідності з дитинства, батько з першої групою інвалідності, з перенесеним ішемічним інсультом.

Він був єдиною особою в нашій сім’ї донедавна, хто забезпечував її матеріально, будучи на пенсії, працював на заводі слюсарем та допомагав по господарству.

Останні два тижні так взагалі повна скрута, їмо лише макарони на воді, так як катастрофічно грошей не вистачає ні на продукти харчування, ні на засоби гігієни, ні на ліки….

Звідки Ви, пані Марино? Та куди звертались за допомогою?

– Ми переселенці з Луганщини, переїхали в Харків ще в 2014 році, не знаючи де і в кого будемо жити, взявши лише документи і мінімум речей. На шляху до Харкова, до нас зателефонували знайомі та повідомили, що підшукали помешкання на окраїні міста, в якому й проживаємо до сих пір….

З даного телефонного дзвінка, розпочалась наша співпраця та допомога сім’ї – переселенців Шипуліним з Луганщини в рамках проекту «Домашня опіка для ВПО на сході України».

Завдяки співпраці з нашими колегами БО БФ «Дон Калабрія», допомогли найнеобхіднішими продуктами харчування, соціальна працівниця проекту «Домашня опіка», щотижня допомає по веденню домашнього господарства, забезпечили засобами гігієни, та намагаємось всіма силами підвищити їх психоемоційний стан.

Довідка:

У рамках проєкту «Домашня опіка» надається широкий спектр медико-соціальних послуг для людей похилого віку, осіб з інвалідністю та тих, хто тимчасово втратив здатність до самообслуговування:

☑ догляд за тілом хворих і немічних;

☑ ведення домашнього господарства;

☑ надання консультацій та навчання родичів основ догляду;

☑ організація дозвілля;

☑ випозичання у тимчасове користування реабілітаційного обладнання.

Детальна інформація: +380950429305; +380675605580.

Де? – вул. Плеханівська, 18 (готель «Старт», 5 поверх)

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *