При виборі ходунків важливо врахувати всі чинники, здатні вплинути на ефективність їх використання. В першу чергу, слід визначитися з призначенням застосування ходунків: чи будуть вони служити опорою при ходьбі для літнього або ослабленої людини або будуть виконувати функцію реабілітаційного інструменту в період відновлення після травми, або ж ходунки потрібні пацієнту з серйозними порушеннями координації.

На ранніх стадіях реабілітації рекомендують використовувати традиційні ходунки на 4 ніжках, оскільки вони забезпечують найвищий рівень стійкості.

Якщо пацієнт сильно ослаблений і йому складно піднімати ходунки, можна розглянути варіант ходунків з передніми колесами і полегшеною рамою. В якості додаткової опори при ходьбі зручніше користуватися ролери, що дозволяють пересуватися досить швидко як в приміщенні, так і на вулиці.

Рішення про придбання тієї чи іншої моделі ходунків повинно бути зваженим, тому перш ніж переходити безпосередньо до покупки, потрібно відповісти для себе на ряд питань. Чи будуть ходунки використовуватися на вулиці або тільки вдома? Якщо це ролери, то яким має бути сидіння? (Важливо пам’ятати, що якщо імовірно відпочинок на сидінні буде тривати довше, ніж пара хвилин, варто розглянути варіант з м’яким сидінням.) Яке навантаження повинні витримувати ходунки і чи будуть вони складними? Чітке уявлення про те, що потрібно і які параметри важливі, допоможе швидко зорієнтуватися з широкому модельному ряді і значно прискорить процес вибору.

  • Більшість моделей ходунків регулюється по висоті, завдяки чому їх можна підігнати точно під зростання пацієнта. Правильне регулювання по висоті дуже важлива, оскільки використання дуже низьких або дуже високих ходунків призведе до порушення постави, болів в шиї, спині, плечах і руках.
  • Правильність регулювання по висоті перевіряється наступним чином. При вільно опущених вниз руках, рукоятка ходунків повинна знаходитися на рівні зап’ястя; в цьому випадку при використанні ходунків лікті будуть зігнуті під потрібним кутом і пацієнту не доведеться надмірно нахилятися вперед.
  • При підборі ходунків слід з’ясувати максимальне навантаження, яку вони здатні витримати, щоб зіставити її з вагою пацієнта. При необхідності потрібно вибирати моделі з посиленою рамою, оскільки недостатньо міцні ходунки можуть погнутися або зламатися, а це, швидше за все, призведе до падіння пацієнта і травми.
  • Важливо, щоб рукоятка ходунків була зручною. Зазвичай рукоятки виготовляють із пластику, однак якщо долоні пацієнта схильні до рясного потіння, краще розглянути варіант рукоятки з м’яким або пористим покриттям.
  • При артриті рекомендується вибирати ходунки з великими рукоятками, оскільки обхват невеликий рукоятки в цьому випадку буде болючим і незручним.

Випозичання в тимчасове користування медико-реабілітаційного обладнання відбувається в рамках проекту «Сприяння у доступі до медичного обладнання для соціально незахищених верств населення».

Детальна інформація: +380950429305; +380675605580.

Де? – вул. Плеханівська, 18 (готель «Старт», 5 поверх)

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *