Сьогодні хочемо розповісти вам історію Василя Франюка – підопічного Центру денного догляду.

Осінь 2021 року принесла йому сумну новину про те, що його дружина, яка працювала за кордоном, померла.

Дана звістка надзвичайно вдарила по здоров’ю, від пережитого чоловік потрапив до лікарні з ішемічним інсультом. Але син пана Василя доклав всіх зусиль та залучив кращих фахівців, щоб стан батька покращився.

Курс реабілітації в стаціонарі дав свої результати, чоловік повернувся до рідного дому. Після виписки пана Василя, син активно зайнявся здоров’ям батька. Щоб отримати медичне обладнання звернувся до Карітасу, наші спеціалісти надали протипролежневий матрац, туалетний стілець та ходунки.

Також працівники запропонували йому послуги з догляду та реабілітації для батька, він охоче погодився, бо не мав розуміння, як далі діяти, щоб допомогти татові.

Наша соціальна працівниця Лілія Сивак взяла на себе обов’язки над сім’єю: насамперед переконала пана Василя в тому, що в нього чудовий син і він дуже хоче, щоб батько був поруч з ним ще довгі роки; доглядальницею для чоловіка стала пані Марія, спільно з сином пана Василя склали план реабілітації, за яким дівчата крок за кроком реалізовували його, пан Василь поступово одужував.

Завдяки великій наполегливості чоловіка та його бажанню жити, медичне обладнання, яке забезпечувало його повсякденне життя стало непотрібно, хворий почав робити перші кроки з допомогою ходунків. Відновилась дрібна моторика, мовлення, хоча не зовсім, проте достатньо для деяких навичок самообслуговування.

Зараз чоловік під пильним оком Лілії та Марії має можливість гуляти по своєму улюбленому подвір’ї, доглядає за вуликами та бджілками, ремесло пасічника він перейняв у свого покійного батька, тому це для нього не просто справа, а справжній спогад.

Пан Василь дуже вдячний синові за його синівську любов та підтримку, за те, що повірив у нього, у його силу. Свою подяку він складає і своїй “медсестричці” Лілії, працівниці домашньої опіки, яка всиляла йому жагу до життя та терпеливо і покроково повертала його до реальності – навчала згинати пальці, стискати кулак, тримати ложку, горнятко, змушувала сідати, самостійно їсти та пити, вмиватись, вставати, робити перші кроки …

Карітас Івано-Франківськ вдячний усім соціальним працівникам Центру догляду вдома за їхню любов та милосердя, яке вони дарують своїм підопічним.

Categories: Новини