Виміряти тиск, закапати ніс та очі, зробити перев’язку – прості речі, які люди похилого віку у громадах часто не здатні зробити самостійно. Щоб надавати якісніші послуги домашнього догляду, невідкладну допомогу чи зробити комплекс оздоровчих вправ, соціальні працівники потребують практичного навчання.

Саме цьому навчатимуть на серії тренінгів від Caritas Ukraine, які почнуть проводитися з грудня 2021 року у 20 партнерських громадах Донецької та Луганської областей в рамках «Програми ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України».

Також під час навчання соціальні робітники будуть вивчати психологію старіння, як подолати синдром «професійного вигорання», стандарти паліативної допомоги та спостереження. Окрема увага буде приділена симптоматиці невідкладних випадків у людей літнього віку та принципах надання першої домедичної допомоги.

Крім допомоги на оперативному рівні, «Програма ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України» передбачає підвищення кваліфікації для представників керівництва соціальних інституцій в громадах для покращення організації надання соціальних послуг, бюджетування та навичок мобілізації та залучення місцевих неурядових організацій.

Програма «Програми ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України» фінансується ЄС та впроваджується GIZ Ukraine за дорученням і співфінансуванням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). У вересні 2021 року Карітас Україна долучився до впровадження програми в якості партнера. #ПрямуємоРазом

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *