Як не дивно, у 21 сторіччі, незважаючи на мега-вибір засобів для комунікації, явище самотності є дуже поширеним. Особливо між собою пов’язані самотність і старість, самотність і хвороба.

Літні та хворі люди часто залишаються із своїми проблемами наодинці, з часом вони починають думати про те не заслуговують любові та стосунків, які їм так потрібні.

Працівники Центру догляду вдома Карітасу Івано-Франківськ у своїй щоденній праці дарують своїм підопічним відчуття підтримки, а також допомагають їм подолати всі життєві труднощі.

«Я до Карітасу вперше звернулась ще в 2014 році, бо мої хронічні болячки (поліостеоартроз) так скували мені суглоби, що стало тяжко доглядати за собою. І з тих пір їхні працівниці, чуйні та привітні дівчата, приходять до мене та допомагають мені в моїх потребах – допоможуть покупатись, помити голову, перестелять постільну білизну. А ще щомісяця до мене навідується лікар, привезе мені ліки, поговорить зі мною, порадить, підбадьорить. Усі хороші та багато допомагають таким людям, як оце я,» – розповідає про себе пані Олена, медсестра з 50-річним стажем у минулому.

Понад 120 осіб з числа важкохворих, одиноких та одиноко проживаючих мешканців м.Івано-Франківська, отримують регулярні соціальні послуги догляду вдома в рамках двох проектів «Стала система Домашньої опіки на Україні» та «Паліативні заходи: соціальна та медична допомога людям, які потребують мобільної паліативної допомоги» (фінансова підтримка Карітасу Австрії та Карітасу України).

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *