Люди, які переживши всі тортури й все ж залишились при своїх поглядах є справжніми героями.

Карітас Коломия докладає всіх сил, щоб забезпечити їх та їхні сім’ї всім необхідним. До прикладу, минулого тижня були доставлені продукти жертвам політичних репресій – саме ті харчі, які були пожертвувані в рамках акції “Нагодуй убогого”.

Під час таких відвідин і розповіла свою історію неймовірна пані – Ганна Іванівна Дмитерко. Батько жінки був членом ОУН (Організація українських націоналістів). Вона пригадує, як одного разу поверталась зі школи. Біля церкви її зустріла знайома, яка розповіла, що тата разом зі старшим братом забрала поліція. Після цього для всієї родини Дмитерко почались важкі часи.

Ті, хто опинились за ґратами щодня терпіли страшні тортури, а пані Ганна з мамою жили в цілковитому безгрошів’ї. Згадуючи ці часи в жінки на очі навертаються сльози. Батько так і не повернувся додому, у 2019 його посмертно нагороджено орденом “За мужність” III ступеня.

А тим часом мати все ж змогла поставити на ноги дочку. Ганна Іванівна стала вчителькою і довго працювала в школах Коломийщини. Сімейне життя у неї, на жаль, не склалось і з чоловіком вона розлучилась. Син коли подорослішав почав власне життя. Через пережитий стрес пані Ганна розвинулась хвороба Паркінсона.

Жінка, чий батько є героєм України, зараз, на жаль, залишилась немічною і самотньою.

Карітас Коломия, не міг обійти біду пані Ганни, тому вирішили допомагати їй в рамках напрямку “Домашня опіка”.

Ми дуже дорожимо всіма людьми, на чиї життєві шляхи випало стільки випробувань. Безмежно раді, що можемо їм допомогти й зігріти турботою.

Детальніше про проект “Домашня опіка” у Коломиї можна довідатись у керівниці проекту Марти Конечної, mkonechna@kolomyya.caritas.ua

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *