Діяльність Карітас Волинь направлена на допомогу та підтримку найуразливіших верств населення нашого регіону. Серед них особливе місце займають одинокі люди літнього віку, які залишені сам на сам зі своїми хворобами, безпорадністю, низькою пенсією.

Вже третій рік поспіль соціальні робітники Карітасу Волинь надають соціальні послуги догляду вдома та підтриманого проживання для самотніх осіб літнього віку у місті Нововолинськ та селищі Благотне. Підтримка продуктами харчування та засобами гігієни є також неодноразовими акціями допомоги стареньким.

Протягом минулого тижня завдяки фінансовій підтримці благодійників з Бельгії 70 продуктових наборів було роздано для літніх людей, які перебувають в кризі, серед них підопічні проекту “Домашня опіка” та старенькі мешканці міста, які є постійними відвідувачами благодійної їдальні.

Окрім базових продуктів харчування таких як: крупи, олія, цукор, чай до набору увійшли масло, сир, фрукти, цукерки, печиво, ковбаса, тушковане м’ясо – те, що літні люди не можуть собі дозволити купити, рахуючи копійчину від пенсії до пенсії.

Посмішки на обличчях, сльози на очах, слова вдячності – це те, що торкає до глибини душі, та дає поштовх для подальшої праці і розвитку благодійних ініціатив серед місцевого населення.

Categories: Новини