Проект «Домашня опіка», який вже 20 років успішно працює при Карітасі Борислава, об’єднав навколо себе потужну команду працівників та підопічних, які стали одним цілим. Адже проблеми вирішують спільно.

Щоденно, за графіком працівники Карітасу йдуть від хати і до хати, аби допомогти, принести, послухати, поприбирати, спитати: “Як здоров’я ?”

Але турботи багато не буває, особливо для літніх, в більшості одиноких людей. Так стверджує Лідія Михайлова, яка вже 5 років отримує допомогу від проекту Карітасу “Домашня опіка”. Жінка хворіє і їй важко виходити з дому, тому з нетерпінням чекає на відвідини. У свої 75 пані Лідія намагається виглядати пристойно. Причепурилася, похвалилася своїми вишиваними роботами, і в розмові подякувала дівчатам з Карітасу за турботу і розуміння. Хоче більше спілкування, але розуміє, що таких як вона у них багато. Радіє кожній зустрічі, визнає, що інколи не справедлива, але потім з посмішкою додає: “То з любові”.

Пані Лідія каже, що якби не працівники Карітасу, їй би було дуже важко. І так не просто, бо мешкає одна, а нещодавно зламала руку, бідкається жінка.

Ми чемно виклали продукти і ліки, які замовила пані Лідія на стіл. Поміряли сатурацію, доречі, вона у неї була 98, поговорили про життя, про квіти, які вона любить і пішли.

“З Богом”, почули в порозі… “Приходьте….” Ми відповіли: “Обов”язково…”

Categories: Новини